Kaip paimti riebalus su medine virtuvės spintele

Kaip paimti riebalus iš medinės virtuvės spintelės

Medinės virtuvės spintelės yra populiarus pasirinkimas daugeliui žmonių dėl jų patvarumo ir gamtos grožio. Tačiau laikui bėgant dažnai kaupiasi riebalai ir nešvarumai, ypač tose vietose, esančiose šalia viryklės ir kriauklės. Šiame straipsnyje pasidalysime keletu veiksmingų patarimų, kaip pašalinti riebalus iš medinių virtuvės spintelių.

1. Reguliarus valymas

Pirmasis žingsnis, kad jūsų virtuvės spintelės nebūtų riebalų, yra reguliariai valyti. Naudokite minkštą, drėgną audinį, kad pašalintumėte nešvarumus ir sukauptus dulkes. Venkite naudoti agresyvius valymo priemones, nes jie gali sugadinti medieną.

2. Baltojo acto tirpalas

Baltasis actas yra puikus sąjungininkas pašalinant riebalus. Sumaišykite lygias baltojo acto dalis ir šiltą vandenį į indą. Tada panardinkite švarų audinį į tirpalą ir švelniai įtrinkite medines spinteles. Actas padės ištirpinti riebalus, palikdamas jūsų spinteles švarias ir ryškias.

3. Natrio bikarbonatas

Kepimo soda yra dar vienas natūralus valymo produktas, kurį galima naudoti norint pašalinti riebalus iš medinių virtuvės spintelių. Padarykite storą pastą, sumaišydami kepimo sodą su vandeniu. Užtepkite pastą ant riebiųjų vietų ir leiskite jai veikti kelias minutes. Tada švelniai įtrinkite drėgnu audiniu ir gerai nuplaukite.

4. Apelsinų aliejus

Oranžinis aliejus yra natūralus ir efektyvus riebalų pašalinimo iš medinių spintelių pasirinkimas. Į stiklinę šilto vandens sumaišykite kelis lašus apelsinų aliejaus. Įmerkite švarų audinį į tirpalą ir švelniai įtrinkite spinteles. Apelsinų aliejus padės ištirpinti riebalus ir paliks malonų aromatą.

5. Citrina ir druska

Citrinos ir druskos mišinys taip pat gali būti naudojamas riebalams pašalinti iš medinių virtuvės spintelių. Perpjaukite citriną per pusę ir suspauskite sultis per dubenį. Tada įpilkite šaukštą druskos ir gerai išmaišykite. Norėdami tepti mišinį riebiose vietose, naudokite švarų audinį ir švelniai įtrinkite. Nuplaukite švariu vandeniu ir gerai nusausinkite.

Vykdydami šiuos paprastus patarimus, galite efektyviai pašalinti riebalus iš savo medinių virtuvės spintelių, kad jie būtų gražūs ir be nešvarumų. Prieš tepdami visą spintelės paviršių, nepamirškite visada išbandyti bet kokį produktą ar tirpalą mažoje, diskretiškoje srityje.

Scroll to Top