Kaip iš drabužių išstumti braškių dėmę

Kaip iš drabužių išstumti braškių dėmę

Braškių dėmės gali būti gana sunku pašalinti iš drabužių, ypač jei jos nėra gydomos iškart. Laimei, yra keletas metodų ir produktų, kurie gali padėti pašalinti šias nepageidaujamas vietas. Šiame straipsnyje pasidalysime keletu veiksmingų patarimų, kaip pašalinti braškių dėmes iš drabužių.

1. Nedelsdami gydyti dėmę

Kai tik pastebėsite braškių dėmę ant drabužių, svarbu greitai elgtis. Kuo daugiau laiko liks dėmė, tuo sunkiau bus ją pašalinti. Todėl pradėkite valymo procesą kuo greičiau.

2. Pašalinkite braškių perteklių

Prieš pradėdami gydyti dėmę, iš drabužių pašalinkite braškių perteklių. Tai galite padaryti su šaukštu ar peiliu be galo, būkite atsargūs, kad nepaliktumėte dėmės toliau.

3. Nuplaukite šaltu vandeniu

Tada nuplaukite dažytą plotą šaltu šaltu vandeniu. Šaltas vanduo padės praskiesti dėmę ir neleis jai dar labiau pakilti ant audinių pluošto.

4. Tepkite skystą ploviklį

Po skalavimo šaltu vandeniu skystą ploviklį tepkite tiesiai ant braškių dėmės. Įsitikinkite, kad pasirinkote sklandų ir bespalvį ploviklį, kad išvengtumėte audinio pažeidimo.

5. Švelniai įtrinkite

Naudodamas minkštą šerių šepetėlį ar kempinę, švelniai įtrinkite braškių dėmę. Padarykite žiedinius judesius, dirbdami ploviklį audinyje. Būkite atsargūs, kad neperduotumėte per stipriai, nes tai gali sugadinti pluoštus.

6. Tegul jis veikia keletą minučių

Leiskite plovikliui keletą minučių veikti ant dėmės. Tai padės toliau atleisti dėmę ir palengvinti pašalinimą.

7. Nuplaukite šaltu vandeniu

Po pertraukos vėl nuplaukite plotą šaltu vandeniu. Būtinai pašalinkite visus ploviklius ir braškių dėmes.

8. Patikrinkite, ar dėmė buvo pašalinta

Po skalavimo įsitikinkite, kad braškių dėmė buvo visiškai pašalinta. Jei vis dar yra dėmės pėdsakų, pakartokite ankstesnius veiksmus, kol dėmė visiškai išnyks.

9. Paprastai nuplaukite

Nuimę braškių dėmę, paprastai nuplaukite drabužius, laikydamiesi etiketėje esančių skalbimo instrukcijų. Tai užtikrins, kad bet kokios ploviklio liekanos bus pašalintos ir kad drabužiai yra švarūs ir švieži.

Vykdydami šiuos patarimus, iš drabužių galite efektyviai pašalinti braškių dėmes. Nepamirškite greitai elgtis ir kantriai valyti. Tinkamai prižiūrėdami, jūsų drabužiuose nebus dėmių ir vėl atrodys nauja!

Scroll to Top