Kaip atlikti fizinę terapiją namuose

Kaip atlikti fizinę terapiją namuose

Fizioterapija yra sveikatos sritis, kurioje naudojami metodai ir terapiniai pratimai, skirti gydyti ir užkirsti kelią traumoms, raumenų skausmui ir judėjimo problemoms. Dažnai būtinos fizinės terapijos sesijos specializuotose klinikose, tačiau namuose taip pat galite atlikti keletą pratimų, kad papildytumėte gydymą.

fizinės terapijos nauda namuose

Namų kineziterapija gali suteikti keletą privalumų sveikatai atsigauti ir išlaikyti. Kai kurie pagrindiniai privalumai yra šie:

  1. Patogumas: Atlikus fizinę terapiją namuose, galite pasirinkti geriausią laiką ir aplinką atlikti pratimus.
  2. Laikas ir pinigų ekonomika: Venkite keliauti į fizinės terapijos kliniką
  3. Autonomija: Atlikimo pratimai namuose leidžia turėti daugiau autonomijos ir kontroliuoti gydymą.
  4. Gydymo tęstinumas: Net tada, kai neįmanoma lankyti veido -paviršiaus sesijų, galima tęsti gydymą namuose.
  5. fizioterapijos pratimai, kuriuos reikia atlikti namuose

    Toliau pateikiame keletą fizinės terapijos pratimų, kuriuos galima atlikti namuose, pavyzdžių:

    1. Apatinė galūnių tempimas

    atsigulkite su nugara, sulenkite vieną koją ir laikykite ją rankomis už kelio. Kita koja ištiesta ant grindų. Lėtai patraukite koją sulenkta link krūtinės, kol pasijusite ištempdami šlaunies gale. Laikykite poziciją 30 sekundžių ir pakartokite su kita koja.

    2. Viršutinė galūnės stiprinimas

    Sėdėkite kėdėje su rankomis, palaikomomis kėdės rankose. Lėtai stumkite rankas žemyn nuo kėdės rankų pasipriešinimo. Laikykite padėtį 5 sekundes ir pakartokite judesį 10 kartų.

    3. Balanso pratimas

    Stendas, prie sienos ar kėdės, kad būtų galima palaikyti. Pakelkite vieną koją nuo grindų ir stenkitės išlaikyti pusiausvyrą 30 sekundžių. Pakartokite pratimą su kita koja.

    Profesinių patarimų svarba

    Svarbu pažymėti, kad fizinė terapija namuose turėtų būti atliekama su profesionaliomis rekomendacijomis. Kineziterapeutas gali įvertinti jūsų konkretų atvejį, nurodyti tinkamiausius pratimus ir nukreipti teisingą jų atlikimo būdą.

    Be to, būtina gerbti jūsų kūno ribas, o ne atlikti pratimus, sukeliančius skausmą ar diskomfortą. Jei pratybų metu jaučiate diskomfortą, svarbu juos nutraukti ir kreiptis į profesionalias patarimus.

    Namų kineziterapija gali būti puiki galimybė papildyti gydymą, atliktą specializuotose klinikose. Tinkamai vadovaujant ir teisingai atlikus pratimus, galima gauti gerų rezultatų ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Scroll to Top