Kaip pasigaminti lęšį kūdikiui

Kaip padaryti kūdikio lęšius

Kietojo maisto įvedimas į kūdikio racioną yra svarbus jo vystymosi etapas. „Lentil“ yra puiki galimybė įtraukti į savo mažylio šėrimą, nes jame gausu būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai, geležis ir skaidula. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus, kaip paprasčiau ir sveikai pasigaminti kūdikio lęšį.

1 žingsnis: ingredientų pasirinkimas ir paruošimas

Norėdami pasigaminti lęšį savo kūdikiui, jums reikės šių ingredientų:

  • 1 puodelis lęšių
  • 2 puodeliai filtruoto vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas susmulkintas svogūnai
  • 1 malta česnako skiltelė
  • 1 maža susmulkinta morka
  • 1 mažos įkandimo bulvės
  • Sal pagal skonį (neprivaloma)

Pradėkite nuo lęšio plovimo gerai tekančiame vandenyje. Tada pamirkykite jį į vandenį, filtruojamą mažiausiai 2 valandas. Tai padeda sutrumpinti maisto gaminimo laiką ir palengvina virškinimą.

2 veiksmas: lęšių virimo

Praėjus padažo laikotarpiui, nusausinkite vandenį ir įdėkite lęšių į slėginę viryklę. Įpilkite 2 puodelius filtruoto vandens ir sukelkite didelę šilumą. Kai keptuvė pradeda gurkšnoti, nuleiskite šilumą iki vidutinės ir virkite maždaug 15 minučių.

Kol lęšiai gamina, galite paruošti kitus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką iki auksinės spalvos. Įpilkite morkų ir bulvių įkandimų ir pakepinkite dar keletą minučių.

3 žingsnis: Surinkimas ir apdaila

Kai lęšis bus iškeptas, nuimkite slėgį iš keptuvės ir atsargiai atidarykite. Į lęšių keptuvę įpilkite daržovių troškinio ir gerai išmaišykite. Jei norite, įpilkite žiupsnelio druskos.

Pagaliau galite minkyti lęšius ir daržoves šakute arba apdoroti viską maišytuve, kad būtų kremingesnė konsistencija. Nepamirškite leisti atvėsti prieš siūlydami savo kūdikį.

kūdikių lęšiai gali būti patiekiami kaip visiškas valgis arba toks maistas. Galite laikyti porcijas atskiruose puoduose ir užšaldyti, kad būtų lengviau kasdieniam gyvenimui.

Visada nepamirškite pasitarti su pediatru prieš pradėdami naujus maisto produktus apie savo kūdikio racioną. Kiekvienas vaikas turi savo ypatumą ir svarbu laikytis profesinių gairių.

Tikimės, kad šis vadovas buvo naudingas norint sužinoti, kaip pasigaminti kūdikio lęšį. Pasinaudokite šiuo atradimų ir skonių etapu kartu su savo mažyliu!

Scroll to Top