Kaip pasigaminti gryną lęšį

kaip padaryti gryną lęšį

lęšiai yra labai maistingas ir universalus ankštinis augalas, todėl yra puiki galimybė įtraukti į kasdienį maistą. Be to, kad jame gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų, lęšius taip pat lengva paruošti ir jie gali būti naudojami įvairiuose receptuose.

lęšių pranašumai

„Lentil“ turi keletą naudos sveikatai. Tai puikus augalinių baltymų šaltinis, kuris yra puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams. Be to, jame gausu skaidulų, kuris padeda tinkamai veikti žarnyne ir sotumo jausmą.

lęšiai taip pat yra B vitaminų, geležies, cinko ir magnio šaltiniai, maistinės medžiagos, būtinos tinkamam kūno veikimui. Jie padeda sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą ir kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

žingsnis po žingsnio, kad padarytumėte gryną lęšį

  1. Ingredientai:
    • 1 puodelis lęšių
    • 3 puodeliai vandens
    • 1 susmulkintas svogūnas
    • 2 maltos česnako skiltelės
    • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • Sal pagal skonį
    • Juodieji pipirai pagal skonį
  2. Pasiruošimas:
    1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką iki auksinės.
    2. Į keptuvę įpilkite lęšių ir vandens.
    3. Pagarba su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
    4. Leiskite jam virti ant vidutinės ugnies maždaug 30 minučių arba tol, kol lęšis bus minkštas.
    5. Jei reikia, virimo metu įpilkite daugiau vandens.
    6. Po virimo laiko išjunkite šilumą ir leiskite Lęšiai pailsėti kelioms minutėms prieš patiekdami.

    7. Grynas lęšis yra paruoštas patiekti kaip lydimi pagrindiniai patiekalai, tokie kaip salotos, sriubos ar net kaip pagrindinis vegetariško patiekalo patiekalas. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip pyragų ir pyragų užpildymas.

      papildomi patarimai

      Kad lęšiai būtų dar skanesni, kepdami galite pridėti prieskonių, tokių kaip kmynai, paprika, įlanka ar rozmarinas. Taip pat galima pridėti pjaustytų daržovių, tokių kaip morkos, pomidorai ar paprikos, kad būtų galima praturtinti recepto skonį ir maistines medžiagas.

      Atminkite, kad prieš virimą gerai nuplauti lęšius, kad būtų pašalintos galimos priemaišos. Be to, prieš paruošimą svarbu mirkyti kelias valandas, o tai padeda sutrumpinti virimo laiką ir palengvinti virškinimą.

      „Pure Lentil“ yra sveika, praktiška ir skani galimybė įtraukti į savo meniu. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės visais šio maistingo maisto pranašumais!

Scroll to Top