Kaip pasigaminti sodinukų

Kaip padaryti hortênsia sodinukus

Hortenzija yra augalas, kurį labai vertina jos gražios spalvingos gėlės, kurios gali skirtis tarp mėlynos, rožinės, baltos ir violetinės spalvos atspalvių. Jei norite, kad šis augalas būtų jūsų sode, vienas variantas yra gaminti daigus iš polių. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kad padarytume Hortênsia daigus.

1 žingsnis: Stako pasirinkimas

Pirmasis „Hortênsia“ sodinukų padarymo žingsnis yra pasirinkti sveiką akcijų paketą. Savo akcijų paketą galima pašalinti iš suaugusių augalų, geriausia pavasario laikotarpiu. Pasirinkite maždaug 10 centimetrų ilgio ir bent dvi poras lapų.

2 žingsnis: Polių paruošimas

Pasirinkę akcijų paketą, prieš pasodindami turite atlikti keletą pasiruošimų. Nuimkite apatinius lapus iš stalo, palikdami tik du paskutinius lapus viršuje. Tai padės augalui sutelkti savo energiją šaknų vystymuisi.

3 žingsnis: Stačių sodinimas

Norėdami pasodinti akcijų paketą, galite naudoti indą ar konteinerį su tinkamu substratu sodinukams auginti. Padarykite nedidelę skylę substrate ir įterpkite startą, palikdami tik du paskutinius lapus virš paviršiaus. Įsitikinkite, kad substrate yra labai tvirta.

4 žingsnis: „Mudar Care“

Po pasodinimo svarbu išlaikyti Hortênsia sodinuką vietoje, kurioje yra gera šviesa, tačiau be tiesioginio saulės poveikio. Laikykite substratą visada drėgną, reguliariai laistykite augalą, tačiau venkite mirkymo. Per kelias savaites galėsite stebėti šaknų vystymąsi ir atsirasti naujų lapų.

5 žingsnis: Muda transplantacija

Kai daigai turi gerą šaknies vystymąsi ir turi tinkamą dydį, jis bus paruoštas persodinti į galutinę vietą. Pasirinkite vietą su derlingu ir gerai nusausintu dirvožemiu ir atsargiai pasodinkite pokyčius, išlaikydami tokį patį gylį kaip ir vazoje.

Dabar, kai žinote, kaip gaminti daržovių sodinukus, tiesiog nešvarios rankas ir pradėkite auginti šį gražų augalą savo sode. Su kantrybe ir priežiūra ilgą laiką galėsite mėgautis savo spalvingomis gėlėmis.

Scroll to Top