Kaip kepti su sena duona

Kaip atlikti skrebučius su sena duona

Jei namuose turite senų duonos ir nenorite jų gaišti, puikus pasirinkimas yra paversti jas skaniu skrebučiu. Be praktinės pakartotinio naudojimo formos, skrebučiai yra universalūs ir gali būti vartojami pusryčiams, popietiniams užkandžiams ar netgi lydinčioms sriuboms ir salotoms.

žingsnis po žingsnio skrudinti su sena duona:

  1. Įkaitinkite orkaitę 180 ° C temperatūroje
  2. Senąją duoną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  3. Išdėstykite duonos griežinėlius ant kepimo patiekalo.
  4. Duonos griežinėlius lašinkite su lašeliu alyvuogių aliejaus arba ištirpinto sviesto.
  5. Pagardinkite skrebučius su druska, pipirais ar kitais pasirinktais prieskoniais.
  6. Kepkite kepimo skardą į pašildytoje krosnyje ir leiskite skrebučiams kepti maždaug 10 minučių, per pusę laiko pasukite juos į auksinę rudą.
  7. Išimkite skrebučius iš krosnies ir leiskite atvėsti prieš patiekdami.
  8. Parengta! Dabar jūs turite skanius skrebučius, pagamintus iš senos duonos. Galite juos suvartoti grynais, su sviestu, želė, varške ar net naudoti kaip kanapių ir bruschettų pagrindą.

    Papildomi patarimai:

    Pabandykite įpilti tarkuoto sūrio, plonų žolelių, česnako miltelių ar kitų prieskonių, kad skrudintumėte skrudinimus prieš paimdami juos į orkaitę. Tai suteiks jūsų užkandžiui ypatingą prisilietimą.

    Jei jums labiau patinka traškesni skrebučiai, leiskite jiems ilgiau kepti orkaitėje, tačiau stebėkite juos, kad jie nesudegtų.

    Naudokite įvairių rūšių duonos, tokios kaip integruotas, prancūzų, italų ar formos, duonos, kad pakeistumėte skrebučio skonį.

    Pasinaudokite šiuo paprastu ir ekonomišku receptu, kad išvengtumėte maisto švaistymo ir mėgaukitės skaniais skrebučiais bet kuriuo paros metu.

    Tikimės, kad jums patiko šis patarimas! Dalykitės su savo draugais ir šeima, kad jie taip pat galėtų mėgautis šiuo skaniu būdu pakartotinai naudoti seną duoną.

Scroll to Top