Kaip pasigaminti sodą kieme nedaug

Kaip pasigaminti sodą kieme, išleidžiant mažai

Turėti sodą kieme yra daugelio žmonių svajonė, tačiau dažnai susijusios išlaidos gali būti kliūtis. Vis dėlto galima sukurti gražią sodo išleidimą mažai, naudojant kūrybiškumą ir pasinaudoti turimais ištekliais. Šiame straipsnyje parodysime keletą patarimų, kaip paversti savo kiemą žalia ir malonia erdve, neišleisdami daug pinigų.

planavimas

Pirmasis žingsnis kuriant sodą kieme, išleidžiant mažai, yra planuoti. Išanalizuokite turimą erdvę, stebėkite saulės ir šešėlių dažnį visą dieną ir apibrėžkite, kurie augalai geriausiai prisitaiko prie jūsų kiemo sąlygų. Taip pat pagalvokite apie norimą sukurti sodo stilių, nesvarbu, ar tai būtų atogrąžų, su spalvingomis gėlėmis, ar daugiau minimalistinių, su sultingais augalais ir akmenimis.

pakartotinai naudoti

Puikus būdas taupyti sodo kūrimą yra mėgautis medžiagomis, kurias jau turite namuose. Pavyzdžiui, senos padangos gali virsti kūrybiniais indais, padėklai gali tapti augalų atramomis, o naminių gyvūnėlių buteliai gali būti paversti suspenduotais vazonais. Naudokite savo kūrybiškumą ir suteikite jam naują gyvenimą objektams, kurie būtų švaistyti.

vietiniai augalai

Pasirinkti vietinius augalus regione yra puikus būdas sutaupyti, nes jie geriau prisitaiko prie vietos klimato ir dirvožemio, todėl reikia mažiau priežiūros ir mažiau trąšų. Be to, vietiniai augalai pritraukia vietinę fauną, tokią kaip paukščiai ir drugeliai, todėl jūsų sodas tampa dar gražesnis ir gyvas.

kompostavimas

Vienas iš būdų sutaupyti trąšų yra kompostuoti organines atliekas. Atskiras maisto liekanas, sausus lapus ir kitas organines medžiagas ir sukurkite kompozitorių savo kieme. Laikui bėgant, turėsite maistinių medžiagų trąšas, kurias galėsite naudoti savo augalams, neišleisdami pinigų cheminėms trąšoms.

apšvietimas

Norėdami mėgautis savo sodu ir naktį, investuokite į tinkamą apšvietimą. Naudokite LED lempas, kurios yra ekonomiškesnės ir patvaresnės, ir strategiškai paskleiskite vietas visame sode. Be jaukios atmosferos kūrimo, apšvietimas vertina augalus ir leidžia mėgautis erdve net ir tada, kai eina saulė.

Priežiūra

Galiausiai, kad jūsų sode būtų gražus ir sveikas išlaidas, svarbu reguliariai prižiūrėti. Nuimkite piktžoles, prireikus genėkite augalus ir laikykite plotą švarią bei sutvarkytą. Tai išvengs didelių problemų ir nereikės išleisti pinigų sodininkystės paslaugoms.

Vykdydami šiuos patarimus, galite sukurti sodą kieme, išleisdami mažai ir mėgautis žalia ir malonia erdve nepakenkiant savo biudžetui. Atminkite, kad kantrybė ir rūpestis yra esminiai jūsų sodo sėkmei, todėl mėgaukitės kiekvienu proceso žingsniu ir smagiai sukurkite savo žalią rojų.

Scroll to Top