Kaip ištaisyti langelį formulėje

Kaip pritvirtinti langelį formulėje

Kai mes dirbame su formulėmis „Excel“ skaičiuoklėje, mums dažnai reikia ištaisyti langelį, kad ji nesikeistų, kai kopijuojame formulę į kitas ląsteles. Tai ypač naudinga, kai norime atlikti skaičiavimus, pagrįstus konkrečia ląstele, kurios neturėtų būti modifikuota.

Kodėl reikia ištaisyti langelį?

Ląstelės pataisymas formulėje yra naudingas, kai norime atlikti skaičiavimus, pagrįstus konkrečia ląstele, kurios nereikėtų keisti. Pvz., Jei turime lentelę su mėnesinėmis pardavimo vertėmis ir norime apskaičiuoti augimo procentą per pirmąjį mėnesį, galime ištaisyti pirmojo mėnesio langelį, kad ji nepakeistų, kai kopijuojate kitų langelių formulę .>

Kaip ištaisyti langelį

Yra du būdai, kaip pataisyti langelį „Excel“ formulėje: naudojant „$“ simbolį arba naudojant nuorodą F4.

Naudojant simbolį „$“

Norėdami ištaisyti langelį, naudojant simbolį „$“, tiesiog padėkite simbolį prieš stulpelio raidę ir (arba) prieš norimą ištaisyti eilutės numerį. Pvz., Jei norime ištaisyti langelį A1, formulėje turėtume parašyti 1 USD.

Pavyzdys:




ląstelė
formulė




a1

= b1*$ a $ 1


a2

= b2*$ a $ 1


a3

= b3*$ a $ 1


naudojant nuorodą F4

„Shortcut F4“ leidžia greičiau ištaisyti langelį. Tiesiog pasirinkite langelį formulėje ir paspauskite F4 nuorodą, kad ją ištaisytumėte. „Excel“ automatiškai pridės simbolį „$“ prieš stulpelio raidę ir (arba) prieš eilutės numerį.

Pavyzdys:




ląstelė
formulė




a1

= b1*$ a $ 1


a2

= b2*$ a $ 1


a3

= b3*$ a $ 1


Abu metodai turi tą patį rezultatą ir leidžia pataisyti langelį „Excel“ formulėje.

Išvada

„Excel“ formulės nustatymas formulėje yra naudinga technika, kai norime atlikti skaičiavimus, pagrįstus konkrečia ląstele, kurios nereikėtų keisti. Naudodami simbolį „$“ arba „Shortcut F4“, mes galime paprasčiau ir greitai ištaisyti langelį.

Tikiuosi, kad šis straipsnis jums buvo naudingas išmokti ištaisyti langelį „Excel“ formulėje. Jei turite klausimų, palikite komentarą žemiau.

Scroll to Top