Kaip atpažinti Carie panoramikoje

Kaip identifikuoti ėduonį panoraminėje

Dantų ėduonis yra dažna problema, kuri tam tikru gyvenimo momentu daro įtaką daugumai žmonių. Svarbu kuo greičiau nustatyti ėduonį ir gydyti, kad būtų išvengta komplikacijų ir nuolatinio dantų pažeidimo. Vienas iš būdų identifikuoti ėduonį yra panoraminės rentgenografijos, dar žinomos kaip panoraminės dantų rentgenografijos.

Kas yra panoraminė rentgenograma?

Panoraminė rentgenografija yra rentgenografinio vaizdo tipas, rodantis visų dantų, žandikaulių ir gretimų struktūrų apžvalgą. Tai vertinga priemonė odontologams, nes tai leidžia išsamiai pamatyti burną ir dantis, įskaitant vietas, kurios nėra matomos plika akimi.

Kaip ėduonys atsiranda panoraminėje rentgenografijoje?

Dantų ėduonis panoraminėje rentgenografijoje pasirodo kaip tamsios vietos ar dantų dėmės. Šios sritys rodo ėduonies pažeidimų, kuriuos sukelia dantų nagų lako demineralizacija, atsirado dėl bakterijų, esančių bakterijų plokštelėje, veikimą.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ne visi ėduonies pažeidimai yra matomi panoraminėse rentgenografijose. Kai kurie ėduoniai, tokie kaip ankstyvosios ertmės ar dantų skilimas, gali būti neaptikta tik per tokio tipo vaizdą. Todėl norint išsamiai įvertinti burnos sveikatą, būtina atlikti klinikinius tyrimus ir kitus papildomus rentgenografijas, tokias kaip periapikiniai ir tarpproximaliniai rentgenografai.

įvertinti.

Kaip odontologai identifikuoja ėduonį panoramikoje?

odontologai naudoja skirtingus kriterijus, kad nustatytų ėduonį panoraminėje rentgenografijoje. Kai kurie požymiai, kurie gali parodyti ėduonį, yra:

  1. Tamsios vietos arba dantų dėmės;
  2. danties formos ar kontūro pokyčiai;
  3. Matomų ertmių buvimas;
  4. Dantų struktūros nusidėvėjimas ar praradimas;
  5. Senųjų restauracijų buvimas;
  6. Kaulų tankio pokyčiai aplink dantis.
  7. Svarbu pabrėžti, kad panoraminių rentgenografijų aiškinimui reikalinga odontologo patirtis ir žinios. Todėl būtina pasitarti su kvalifikuotu profesionalu, kad būtų galima tiksliai įvertinti ir tinkamai diagnozuoti.

    ėduonies gydymas, nustatytas panoraminiame

    Nustačius ėduonį panoraminėje rentgenografijoje, odontologas rekomenduos tinkamą gydymą. Kainies gydymas gali skirtis atsižvelgiant į pažeidimo mastą ir bendrą paciento sveikatą. Kai kurie iš bendrų gydymo būdų apima:

    • ėduonies pašalinimas ir dantų restauravimas su obligumu;
    • Kanalo gydymas, kai ėduonys pasiekia dantų minkštimą;
    • Dantų išgavimas pažengusio ir negrįžtamo ėduonies atvejais;
    • Dantų vainikėliai, atkurti pažeistus dantis;
    • Dantų implantai, dantų praradimo atvejais.

    Svarbu laikytis odontologo rekomendacijų ir išlaikyti gerą burnos higieną, kad būtų išvengta ėduonies ir kitų dantų ligų. Dantų valymas bent du kartus per dieną, kasdien naudojate dantų siūlą ir reguliariai apsilankykite pas odontologą, yra būtinos priemonės burnos sveikatai palaikyti.

    Nuorodos:

    1. https://www.colgate.com.br/ oral -Galumas/sąlygos/ertmės/dantų dekay
    2. https: //www.dentalcare. com.br/blog/como-dentify-a-carie-nas-radiografias-danemikai