Kaip spausdinti „Excel“ lentelę

Kaip spausdinti „Excel“ lentelę

Jei jums reikia atsispausdinti „Excel“ lentelę pateikimui, pranešimui ar tiesiog fizinei duomenų kopijai, šis straipsnis padės tai padaryti greitai ir lengvai.

1 žingsnis: atidarykite „Excel“ ir pasirinkite lentelę

Atidarykite „Microsoft Excel“ programą ir suraskite skaičiuoklę, kurioje yra lentelė, kurią norite atsispausdinti. Pasirinkite visą lentelę spustelėdami viršutinę kairiąjį langelį ir vilkdami žymeklį į apatinę dešinę langelį.

2 veiksmas: Formuokite spausdinimo lentelę

Prieš spausdinant, svarbu suformatuoti lentelę, kad ji tinkamai koreguotų puslapyje. Norėdami tai padaryti, eikite į skirtuką „Puslapio išdėstymas“ parinkčių diapazone ir spustelėkite „Konfigūruoti puslapį“.

Puslapio konfigūracijos lange galite pakoreguoti orientaciją (portretą ar kraštovaizdį), paraštes, popieriaus dydį ir kitas formatavimo parinktis. Įsitikinkite, kad lentelė sukonfigūruota taip, kad atitiktų vieną puslapį.

3 veiksmas: Peržiūrėti spausdinimą

Prieš spausdinant, visada gera idėja įsivaizduoti, kaip lentelė bus puslapyje. Norėdami tai padaryti, eikite į skirtuką „Failas“ ir spustelėkite „Spausdinti“. Spausdinimo rodinyje galite patikrinti, ar lentelė yra tinkamai suformatuota, ir prireikus atlikti pakeitimus.

4 veiksmas: atspausdinkite lentelę

Dabar, kai lentelė yra paruošta spausdinti, laikas spausdinti. Įsitikinkite, kad spausdintuvas yra prijungtas ir paruoštas naudoti. Skirtuke „Failas“ spustelėkite „Spausdinti“ ir pasirinkite norimas parinktis, tokias kaip kopijų skaičius ir naudojamas spausdintuvas.

Pasirinkę norimas parinktis, spustelėkite „Spausdinti“ ir palaukite, kol spausdinimas bus baigtas. Paruošta! Jūsų „Excel“ lentelė buvo sėkmingai atspausdinta.

Papildomi patarimai:

  • Jei lentelė yra per didelė, kad tilptų į vieną puslapį, galite sureguliuoti spausdinimo skalę, kad sumažintumėte lentelės dydį.
  • Jei norite atsispausdinti tik dalį lentelės, prieš atlikdami aukščiau pateiktus veiksmus, pasirinkite norimas ląsteles.
  • Atminkite, kad prieš spausdindami visada peržiūrėkite lentelę, kad įsitikintumėte, jog visa informacija yra teisinga ir atnaujinta.

„Excel“ spausdinimo lentelės gali būti paprasta ir greita užduotis, jei atliksite šiuos veiksmus. Tikimės, kad šis straipsnis buvo naudingas ir kad galite sėkmingai atspausdinti savo lenteles!

Scroll to Top