Kaip nuplauti sudužusią vilnos striukę

Kaip nuplauti sumuštą vilnos kailį

sumušti vilnos paltai yra elegantiški ir karšti drabužiai, puikiai tinkantys šaltesnėms dienoms. Tačiau svarbu žinoti, kaip juos teisingai nuplauti, kad jie būtų ilgesni. Šiame straipsnyje pasidalysime keletu naudingų patarimų, kaip plauti sumuštą vilnos striukę, jos nepažeisdami.

1 veiksmas: patikrinkite skalbimo instrukcijas

Prieš pradėdami plauti sumuštą vilnos kailį, patikrinkite skalbimo instrukcijas ant vidinės etiketės. Kai kuriems kūriniams gali prireikti ypatingos priežiūros, pavyzdžiui, sausą skalbimą. Visada vykdykite gamintojo rekomendacijas, kad išvengtumėte žalos.

2 veiksmas: pašalinkite dėmes ir šviesiai purvą

Prieš padėdami paltą ant skalbimo mašinos, įsitikinkite, kad yra nedidelių dėmių ar nešvarumų, kuriuos galima pašalinti rankiniu būdu. Norėdami švelniai valyti paveiktą plotą, naudokite minkštą šepetėlį arba drėgną kempinę.

3 žingsnis: Nuplaukite rankomis arba skalbimo mašinoje

Priklausomai nuo skalbimo instrukcijų, galite pasirinkti nuplauti ranką -viliojamą vilnos kailį arba skalbimo mašiną. Jei nuspręsite plauti rankomis, užpildykite kriauklę ar kibirą šiltu vandeniu ir įpilkite minkšto ploviklio su švelniais drabužiais. Įmerkite paltą į vandenį ir švelniai patrinkite, kad pašalintumėte nešvarumus. Gerai nuplaukite ir nuimkite vandens perteklių, švelniai paspausdami kailį.

Jei norite naudoti skalbimo mašiną, įdėkite paltą į pagalvės užvalkalą arba skalbimo maišelį, kad apsaugotumėte jį skalbimo ciklo metu. Naudokite subtilią skalbimo programą ir šaltą vandenį. Venkite minkštiklio, nes jis gali sugadinti vilnos pluoštus.

4 žingsnis: teisingai nusausinkite

Po plovimo svarbu teisingai išdžiovinti sudužusį vilnos sluoksnį, kad būtų išvengta deformacijų. Niekada nesukite ir nespauskite sluoksnio, kad pašalintumėte vandens perteklių, nes tai gali sugadinti pluoštus. Vietoj to, švelniai paspauskite kailį tarp švarių rankšluosčių, kad absorbuotumėte drėgmę.

Po to padėkite paltą ant lygaus paviršiaus arba pakabinkite jį į pakabą su originalia forma. Venkite palto tiesiai į saulės spindulius ar intensyvią šilumą, nes tai gali sukelti išblukimą ar susitraukimą. Leiskite jam natūraliai išdžiūti gerai vėdinamoje vietoje.

5 veiksmas: tinkamai saugokite

Po visiško džiovinimo svarbu teisingai laikyti savo avarijų apvalkalą, kad jis būtų geros būklės. Laikykite jį švarioje, sausoje vietoje, atokiau nuo drėgmės ir tiesioginės saulės šviesos. Jei įmanoma, sudėkite į kvėpuojančio audinio maišą, kad apsaugotumėte jį nuo dulkių ir vabzdžių.

Vykdykite šiuos paprastus patarimus, kaip plauti sumuštą vilnos kailį, ir jis bus švarus, minkštas ir gražus. Visada nepamirškite patikrinti specifinių gamintojo skalbimo instrukcijų ir, jei turite klausimų, pasitarkite su valymo profesionalu, kurio specializacija yra vilnos detalės.

Scroll to Top