Kaip prijungti šviesos diodą

Kaip įjungti LED

šviesos diodai (šviesos skleidžiantys diodai) yra elektroniniai įtaisai, skleidžiantys šviesą, kai per juos praeina elektros srovė. Jie plačiai naudojami įvairiuose elektroniniuose įrenginiuose, tokiuose kaip lempos, televizoriai, valdymo skydeliai, be kita ko. Šiame straipsnyje sužinokime, kaip paprasčiau ir saugiai prijungti LED.

reikalingos medžiagos

  • 1 LED
  • 1 rezistorius pagal LED įtampą
  • 1 akumuliatorius arba maitinimo šaltinis
  • Laidūs laidai

žingsnis po žingsnio

  1. Nurodykite šviesos diodų teigiamą gnybtą (anodą) ir neigiamą gnybtą (katodą). Teigiamas terminalas paprastai yra ilgesnis ir turi išsikišimą LED kūne.
  2. Apskaičiuokite rezistoriaus vertę, reikalingą norint apriboti elektros srovę, kuri praeis per šviesos diodą. Norėdami tai padaryti, naudokite formulę: r = (vfonte – vled) / i, kur „Vfonte“ yra tiekimo šaltinio įtampa, Vled yra LED operacijos įtampa ir aš esu norima srovė. Norėdami gauti šią informaciją, žiūrėkite LED duomenų lapą.
  3. Prijunkite teigiamą LED terminalą prie teigiamo terminalo iš maitinimo šaltinio naudodami laidininko laidą.
  4. Prijunkite neigiamą LED gnybtą prie teigiamo rezistoriaus gnybto, naudodami kitą laidininko laidą.
  5. Neigiamą rezistoriaus gnybtą prijunkite prie neigiamo maitinimo šaltinio gnybto naudodami dar vieną laidų laidą.
  6. Prisimenant, kad svarbu sekti teisingus poliškumus, kitaip šviesos diodas nebus užsidegęs. Be to, norint apriboti elektros srovę, būtina naudoti rezistorių ir išvengti LED pažeidimo.

    saugumas

    Dirbant su elektra, norint užtikrinti saugumą, būtina imtis atsargumo priemonių. Prieš pradėdami ryšį ar atjunkite, būtinai išjunkite maitinimo šaltinį. Venkite groti gnybtais drėgnomis ar drėgnomis rankomis. Ir, jei įmanoma, naudokite asmenines apsaugos priemones, tokias kaip izoliuojančios pirštinės.

    Išvada

    Dabar, kai išmokote prijungti šviesos diodą, galite ištirti įvairias galimybes naudoti šį komponentą savo elektroniniuose projektuose. Visada nepamirškite laikytis saugos gairių ir pasitarkite su LED duomenų lapu, kad gautumėte konkrečią informaciją apie jūsų naudojamą komponentą.

Scroll to Top