Contents
Kaip kepti kiaušinį, neprilipant
Kiaušinio kepimas gali atrodyti kaip paprasta užduotis, tačiau mes dažnai susiduriame su kiaušinių lazdelių problema prie keptuvės. Šiame tinklaraštyje pasidalykime keliais patarimais ir gudrybėmis, kaip kepti kiaušinį, neprilipdami, užtikrindami tobulą ir skanų rezultatą.
„Frying Pan“ pasirinkimas
Norint užkirsti kelią kiaušiniui prilipti, svarbu pasirinkti tinkamą keptuvę. Pasirinkite nerišką keptuvę, nes joje yra specialus sluoksnis, neleidžiantis maisto produktams prilipti prie paviršiaus.
pašildykite kepimo keptuvę
Prieš įpilant kiaušinio į keptuvę, įkaitinkite jį ant mažos ar vidutinės ugnies. Tai padės sukurti apsauginį sluoksnį tarp kiaušinio ir keptuvės paviršiaus, neleidžiant jai prilipti.
naudokite aliejų arba sviestą
Į pašildytą keptuvę įpilkite nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto. Paskleiskite tolygiai, kad uždengtumėte visą paviršių. Tai padės sutepti keptuvę ir užkirs kelią kiaušiniui prilipti.
atsargiai sulaužykite kiaušinį
Įtraukite kiaušinį į atskirą indą, prieš pridėdami jį prie keptuvės. Tai neleis žievei patekti į keptuvę ir taip pat padės geriau valdyti kiaušinį.
virkite ant mažos arba vidutinės šilumos
Kad kiaušinis nepriliptų, virkite ant žemos ar vidutinės ugnies. Dėl per didelio šilumos kiaušinis gali prilipti prie keptuvės. Virkite lėtai, kol balta spalva bus tvirta, o trynys vis dar skystas.
naudokite silikono mentelę
Kai pasiruošę pasukti kiaušinį, naudokite silikono mentelę. Jis yra lankstesnis ir mažiau linkęs įbrėžti kepimo keptuvės netiesą. Atsargiai pastumkite mentelę po kiaušiniu ir atsargiai pasukite.
tinkamas valymas
Kepdami kiaušinį, būtinai teisingai išvalykite keptuvę. Norėdami pašalinti aliejų ar kiaušinių likučius, naudokite minkštą kempinę ir lygų ploviklį. Venkite naudoti abrazyvines kempines, nes jos gali sugadinti nelipno sluoksnį.
Vykdykite šiuos paprastus patarimus ir galėsite mėgautis tobulais keptais kiaušiniais, neprilipdami prie keptuvės. Išbandykite skirtingą temperatūrą ir virimo laiką, kad rastumėte idealų tašką pagal savo pageidavimus. Geras apetitas!