Kaip padaryti filė mignoną keptuvėje

Kaip padaryti filė mignoną keptuvėje

Filet Mignon yra mėsa, supjaustyta dėl savo minkštumo ir skonio. Šiame tinklaraštyje mes išmokysime jus, kaip keptuvėje paruošti skanų filė mignoną, naudojant paprastus metodus ir kokybiškus ingredientus.

ingredientai:

  • 2 kepsniai filė mignon
  • Sal pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
  • 2 maltos česnako skiltelės
  • 1 šaukštas sviesto
  • Šviežios žolelės (neprivalomos)

žingsnis po žingsnio:

1. Filet Mignon šablonas:

Pagardinkite filė „Mignon“ kepsnius su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Būtinai pagardinkite abi kepsnių puses.

2. Šildant keptuvę:

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies ir įpilkite lašelio alyvuogių aliejaus.

3. Sukių sandarinimas:

Įdėkite kepsnius į karštą keptuvę ir leiskite jam sandarinti maždaug 3 minutes iš abiejų pusių. Tai užtikrins auksinę ir skanią plutą.

4. Pridedant česnako ir sviesto:

Užklijavę kepsnius, į keptuvę įpilkite pjaustyto česnako ir sviesto. Leiskite sviestui ištirpti ir apvynioti kepsnius, pridedant dar daugiau skonio.

5. Virimo apdaila:

Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir toliau kepkite kepsnius dar keletą minučių, retkarčiais pasukdami juos, kol pasieks norimą virimo tašką. Jei norite, įpilkite šviežių žolelių, tokių kaip čiobreliai ar rozmarinas, kad mėsa pagardintų.

6. Poilsis ir pjaustymas:

Nuimkite kepsnius iš keptuvės ir leiskite keletą minučių atsistoti, kol juos uždėsite. Tai padės išlaikyti mėsos sultis ir užtikrinti dar sultingesnę tekstūrą.

papildomi patarimai:

Jei norite dar sultingesnio filė „Mignon“, galite naudoti „atvirkštinio pylimo“ techniką, kurią sudaro kepimo kepsnys orkaitėje esančioje žemoje temperatūroje, prieš juos nukreipdami į keptuvę. Tai padeda mėsai išlaikyti minkštą ir sultingą viduje, kai iš išorės sukuriama auksinė pluta.

Pabandykite patiekti filė „Mignon“ kartu su jūsų pasirinktu padažu, pavyzdžiui, medžio padažu ar garstyčių padažu. Tai taip pat puikiai lydi keptos daržovės arba bulvės košė.

Dabar, kai išmokote gaminti filė mignoną keptuvėje, mėgaukitės stebėtinais savo svečiais sudėtingu ir skaniu patiekalu. Geras apetitas!

Scroll to Top