Kaip pasigaminti itališką gelato

Kaip pasigaminti itališką gelato: gaivus malonumas vasarai

Italijos gelato yra šaltas desertas, laimėjęs žmonių skonį visame pasaulyje. Dėl kreminės tekstūros ir intensyvių skonių tai yra puikus pasirinkimas atvėsti karštų vasaros dienų. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio gaminti itališką gelato namuose, naudodami paprastus ingredientus ir tradicinius techninius ingredientus.

ingredientai:

  • 500 ml nenugriebto pieno
  • 200 g cukraus
  • 6 kiaušinių tryniai
  • 200 ml šviežios grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės esmė
  • Vaisiai, šokoladas ar kiti jūsų pasirinktos ingredientai pagal skonį

žingsnis po žingsnio:

1. Bazės paruošimas:

Keptuvėje kaitinkite pieną, kol jis pradės virti. Tuo tarpu atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir cukrų iki vienalyčio mišinio.

Lėtai įpilkite karšto pieno į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį, nuolat maišydami, kad kiaušinių tryniai išvengtų virti.

Grąžinkite mišinį į keptuvę ir virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol mišinys sutirštės ir uždengs šaukšto užpakalinę dalį.

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

2. Pridedant kremą ir vanilę:

Atskirame dubenyje plakite šviežią grietinėlę, kol tvirta

Įpilkite šalto juodos sumuštos grietinės, švelniai maišydami.

Pridėkite vanilės esenciją ir dar kartą sumaišykite.

3. Gelato saborizavimas:

Jei norite, įpilkite pjaustytų šviežių vaisių, ištirpinto šokolado ar kitų jūsų pasirinktų ingredientų, kad paragautumėte gelato.

gerai išmaišykite, kad skoniai paskirstytų vienodai.

4. Užšalimas gelato:

Supilkite mišinį į ledus arba užšalimo indą.

Jei naudojate ledus, vykdykite gamintojo instrukcijas dėl norimos konsistencijos.

Jei naudojate indą, atsineškite į šaldiklį ir per pirmąsias 2 valandas maišykite kas 30 minučių, kad išvengtumėte ledo kristalų susidarymo. Po to leiskite užšaldyti mažiausiai 4 valandas.

papildomi patarimai:

– sveikesniam gelato atveju cukrų galite pakeisti natūraliais saldikliais, tokiais kaip medus ar ksilitolis.

– Pabandykite derinti skirtingus skonius, tokius kaip braškės su šokoladu ar citrina su baziliku, kad sukurtumėte unikalius derinius.

– Patiekite itališką gelato traškius kūgius ar dubenėlius, lydimi šviežių vaisių ar sirupų.

Dabar, kai žinote, kaip pasigaminti itališką gelato, atėjo laikas nešvarioms rankoms ir džiaugtis šiuo nenugalimu desertu. Mėgaukitės vasara, norėdami išbandyti naujus skonius ir nustebinti savo svečius šiuo itališku delikatesu. Buon Apetito!

Scroll to Top