Kaip pasigaminti kavos italų spaudoje

Kaip pasigaminti kavos „Italian Press“

Italijos spauda, ​​dar žinoma kaip stūmoklio kavos virimo aparatas, yra populiarus būdas paruošti kavą namuose. Su paprastu ir efektyviu dizainu jis leidžia išgauti visą kavos pupelių skonį ir kvapą, todėl išgerti pilną ir skanų gėrimą. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti kavos italų spaudoje.

1 žingsnis: Pasirinkite kavos pupeles

Norėdami gauti kokybiškos kavos, svarbu pasirinkti šviežius geros kilmės grūdus. Pagal jūsų asmeninį skonį rinkitės vieno šaltinio kavos pupeles ar specialius mišinius. Būtinai sumalkite grūdus tinkamu storiu iki itališkos preso, kuris turėtų būti šiek tiek storesnis nei tas, kuris naudojamas įtemptai kavai.

2 žingsnis: Įkaitinkite vandenį

Kol kavos pupelės sumalamos, įkaitinkite vandenį virdulyje. Ideali vandens temperatūra italų spaudai yra maždaug 93 ° C Jei neturite termometro, tiesiog virkite vandenį ir prieš naudodamiesi leiskite jam pailsėti maždaug 30 sekundžių.

3 žingsnis: Paruoškite itališką spaudą

Kol vanduo šildo, paruoškite itališką presą. Nuimkite stūmoklį ir įpilkite norimo maltos kavos kiekio į indą. Rekomenduojamas santykis yra 1 šaukštas kavos kiekvienam 200 ml vandens, tačiau galite koreguoti pagal savo asmeninį skonį.

4 žingsnis: pridėkite vandenį

Kai tik vanduo pasiekia tinkamą temperatūrą, lėtai supilkite jį ant maltos kavos į itališką presą. Būtinai uždenkite visus grūdus ir lengvai išmaišykite šaukštu, kad užtikrintumėte vienodą ištraukimą.

5 žingsnis: palaukite infuzijos

Įdėkite stūmoklį į itališką spaudą, tačiau dar nespauskite jo. Palikite kavą infuzijoje apie 4 minutes. Per tą laiką skoniai ir kavos aromatai bus išgauti lėtai.

6 žingsnis: paspauskite stūmoklį

Po 4 minučių infuzijos lėtai paspauskite stūmoklį žemyn, atskirdami maltą kavą nuo skysčio. Stūmoklis turėtų būti spaudžiamas sklandžiai ir nuolat, nepadarant staigių judesių.

7 žingsnis: patiekite ir mėgaukitės

Dabar, kai kava yra paruošta, nedelsdami patiekite ją į įkaitintus puodelius. Mėgaukitės intensyviu šio vieno gėrimo aromato skoniu ir skoniu. Jei norite, galite pridėti cukraus, pieno ar kitų pasirinktų ingredientų.

Su šiais paprastais patarimais galite pasigaminti skanios kavos ant itališkos spaudos. Išbandykite įvairių rūšių grūdus ir sureguliuokite proporcijas pagal savo skonio pumpurus. Mėgaukitės kiekvienu šio ypatingo gėrimo gurkšniu!

Scroll to Top