Kaip pasigaminti šaltos duonos
Jei esate įdarytos duonos ir „Mėgstate šalto“ gerbėjas, jums patiks šis šaltos duonos receptas. Tai yra skanus pasirinkimas greitam užkandžiui ar net piknikui. Šiame tinklaraštyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip padaryti šią nenugalimą duoną.
ingredientai:
- 500 g kviečių miltų
- 10g sausų biologinių mielių
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 puodelis šilto vandens
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 150 g supjaustyto kumpio
- 150 g supjaustyto sūrio
- Raudonininkas pagal skonį
paruošimo režimas:
- Dubenyje sumaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Tegul stovi 5 minutes.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Įpilkite mielių ir vandens mišinio bei alyvuogių aliejaus. Gerai sumaišykite, kol jis suformuos vienalytę masę
- Maždaug 10 minučių minkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol elastinga ir minkšta.
- Uždenkite tešlą audiniu ir leiskite stovėti 1 valandą arba iki dvigubo dydžio.
- Įkaitinkite orkaitę 180 ° C temperatūroje
- Padalinkite tešlą į dvi dalis ir atidarykite kiekvieną stačiakampį formatą.
- Padėkite kumpio ir sūrio griežinėlius ant tešlos, palikdami laisvą kraštą.
- Apvyniokite tešlą kaip ritinį, gerai išspausdami.
- Padėkite duoną į suteptą formą ir ant jos pabarstykite raudonėlį.
- Kepkite maždaug 30 minučių arba iki auksinės.
- Išimkite iš krosnies ir leiskite atvėsti prieš pjaustant.
Dabar jūs turite skanią šaltą duoną paragauti. Ši duona puikiai tinka greitam užkandžiui ar net paimti ją į pikniką. Pabandykite nustebinti skoniu!
smalsumas: Šalta duona yra labai populiarus pasirinkimas užkandžių baruose ir kepyklose. Tai galima padaryti su įvairių rūšių peršalimu, tokiais kaip kumpis, sūris, salamis. Naudokite savo kūrybiškumą ir sukurkite skirtingus skonių derinius.