Kaip sužinoti, ar degalų plūdė yra sugedusi

Kaip sužinoti, ar degalų plūdė yra sugedusi

Degalų plūdė yra esminis transporto priemonės šėrimo sistemos komponentas. Ji yra atsakinga už degalų lygio matavimo rezervuare ir šios informacijos siuntimą į prietaisų skydelį, leisdamas vairuotojui žinoti galimo degalų kiekį. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas komponentas, degalų plūdė laikui bėgant gali turėti trūkumų.

sugedusio degalų plūdės simptomai

Yra keletas požymių, kurie gali parodyti degalų plūdės problemą. Svarbu žinoti apie šiuos simptomus, kad būtų išvengta galimų nepatogumų ir netgi sugadinama transporto priemonė. Kai kurie dažniausiai pasitaikantys simptomai yra šie:

  • Nenuoseklus degalų lygis prietaisų skydelyje;
  • Neteisinga degalų kiekio indikacija;
  • Prietaisų skydelis, žymintis tuščią baką net su degalais;
  • Staigus variantas nurodytame kuro lygyje;
  • Problemos paleisti transporto priemonę;
  • Variklio sugedimas ar užspringimas vairavimo metu.

Jei susiduriate su bet kuria iš šių problemų, gali būti, kad degalų plūdė yra sugedusi. Tačiau svarbu pažymėti, kad šiuos simptomus taip pat gali sukelti kitos transporto priemonės pašarų sistemos problemos, tokios kaip sugedęs degalų lygio jutiklis ar net degalų siurblio problema.

Kaip patikrinti, ar degalų plūdė yra sugedusi

Norėdami patikrinti, ar degalų plūdė yra sugedusi, reikia kai kurių bandymų. Svarbu pažymėti, kad šie testai gali skirtis atsižvelgiant į transporto priemonės modelį, todėl rekomenduojama pasitarti su savininko vadovu arba kreiptis į specializuoto profesionalo pagalbą.

Vienas iš labiausiai paplitusių bandymų yra išmatuoti degalų plūdės atsparumą. Tam reikia naudoti multimetrą. Pirmiausia turite atjungti degalų plūdės elektros jungtį. Tada, kai multimetras sukonfigūruotas siekiant įvertinti pasipriešinimą, palieskite bandinį jungties gnybtuose. Multimetro skaitymas turi atitikti gamintojo specifikacijas. Jei rodmenys nėra tikimasi, greičiausiai degalų plūdė bus sugedusi.

Kitas bandymas, kurį galima atlikti, yra vizualiai patikrinti degalų plūdę. Būtina pašalinti prieigą prie degalų bako ir patikrinti, ar plūdė nėra pažeista, pavyzdžiui, laisvi laidai, korozija ar deformacijos. Jei nustatoma problema, rekomenduojama pakeisti degalų plūdę.

Išvada

Degalų plūdė yra svarbus transporto priemonės šėrimo sistemos komponentas ir laikui bėgant gali turėti trūkumų. Svarbu žinoti apie galimo plūdės problemos simptomus ir atlikti tinkamus testus, kad patikrintumėte, ar jis yra trūkumai. Jei kyla abejonių ar sunkumų, rekomenduojama kreiptis pagalbos į specializuotą specialistą, kad būtų galima tinkamai diagnozuoti ir pataisyti.

Scroll to Top