Kaip gaminti braškių alkoholinius gėrimus
Jei esate saldžių ir vaisių alkoholinių gėrimų gerbėjas, braškių likeris yra puikus pasirinkimas jums išbandyti. Šiame straipsnyje mes žingsnis po žingsnio išmokysime, kaip pasigaminti šį skanų gėrimą namuose. Nagi!
būtini ingredientai:
- 500 g šviežių braškių
- 1 puodelis cukraus
- 1 puodelis vandens
- 1 puodelis degtinės
- 1 šaukštas citrinos sulčių
žingsnis po žingsnio:
1 žingsnis: Braškių paruošimas
Gerai nuplaukite braškes ir nuimkite lapus bei stiebą. Supjaustykite juos į mažus gabalėlius ir atidėkite.
2 žingsnis: cukraus sirupo paruošimas
keptuvėje įpilkite cukraus ir vandens. Atneškite į vidutinę ugnį ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Leiskite sirupui atvėsti.
3 žingsnis: „Macerando The Strangers“
Į indą padėkite supjaustytas braškes ir įpilkite degtinės. Šiek tiek sutrinkite braškes, kad būtų galima išlaisvinti skonį. Tegul matuoja maždaug 1 valandą.
4 žingsnis: ingredientų sumaišymas
Po maceracijos įpilkite cukraus sirupo ir citrinos sulčių į macered braškes. Gerai sumaišykite visus ingredientus.
5 žingsnis: skysčio saugojimas
Perkelkite mišinį į sterilų stiklinį buteliuką ir gerai uždarykite. Tegul likeris pailsėja vėsioje, tamsioje vietoje mažiausiai 1 savaitę prieš vartojimą.
papildomi patarimai:
– Cukraus kiekį galite pakoreguoti pagal savo asmeninį skonį. Jei jums labiau patinka saldesnis likeris, įpilkite šiek tiek daugiau cukraus.
– Braškių alkoholiniai gėrimai gali būti vartojami grynai, naudojant ledą arba naudojamas įvairiuose kokteilių ir desertų receptuose.
Dabar, kai jūs žinote, kaip pasigaminti braškių likerį, tiesiog nešvarias rankas ir mėgaukitės šiuo skaniu naminiu gėrimu. Visada nepamirškite vartoti saikingai ir niekada nevažinėkite išgėrus alkoholio. Sveikata!